perjantai 16. toukokuuta 2014

Turkinpippurimunat


Jos olisi aivan pakko vastata, mikä on oma lempileivonnaiseni, niin tämä olisi se. Tässä leivonnaisessa yhdistyy maku ja tekstuuri sellaisella tavalla, että kaltaiseni salmiakkiholisti on myyty! Alkuperäinen resepti on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Leivonnaisen muoto sopii hyvin pääsiäiseen, mutta muuten tämä käy kyllä ihan mihin vuodenaikaan tahansa.

Suklaa-manteli-salmiakkimunat


100 g suklaakakkupohjaa
100 g pehmeää mantelimassaa
75 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl kuohukermaa

Pinnalle 1 dl turkinpippurirouhetta

Hienonna kakkupohja muruiksi (esim. sauvasekoittimella tai veitsellä, miten vain parhaiten onnistuu). Lisää mantelimassa, pehmeä voi,  tomusokeri, kaakao ja kerma. Sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta golfpallon kokoisia nokareita, ja pyöritä ne pötkylöiksi. Pyöritä saman tien turkinpippurirouheessa. Anna kuivahtaa huoneenlämmössä väh. 30 minuuttia ennen tarjoamista.Säilytä ylijääneet leivonnaiset jääkaapissa.

Huom! Leivonnaisen alkuperäisessä ohjeessa on siis suklaakakkupohjaa, mutta tähän voi upottaa hyvin muutkin leivonnaiset. Olen kokeillut neutraalin makuisilla muffinsseilla ja kääretörttupohjalla, molemmat ovat sopineet hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti