maanantai 26. toukokuuta 2014

Kasvisruokapäivä


Olen turruttanut lapset lihansyöntiin... Yritän edes jotenkin paikata tilannetta tekemällä silloin tällöin kasvisruokaa. Je ne päivät eivät ole lasten lempiruokapäiviä. Valitettavasti.

Kasvisbolognese taikinakuoressa


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
200 g juuriselleriä
200 g palsternakkaa
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl soijarouhetta
5 dl kasvislientä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
oreganoa, basilikaa
1 laakerinlehti
rouhittua mustapippuria
2 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl juustoraastetta

päälle:
1 pkt Sunnuntai ruis-perunataikinaa tai valinnanvaraista (omatekoista) piirakkataikinaa
Vettä (tai kananmunaa) voiteluun

Ota taikina ajoissa sulamaan, jos käytät pakastetaikinaa.

Kuori kasvikset, hienonna sipuli ja ja raasta juurekset.

Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota kasvikset. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää vehnäjauhot.

Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemi ja tomaattimurska. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, viinietikka ja mausteet. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti.Mikäli seos kuivuu liikaa, lisää kasvislientä. Lisää lopuksi juustoraaste. Kaada kastike uuninkestävään vuokaan.

Kauli sulanut taikina, leikkaa vuoan kokoinen pala. Lopun voi käyttää pinnan koristekuvioihin. Voitele pinta vedellä.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa pastan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti