perjantai 30. toukokuuta 2014

Oliiviöljyä kakkuun?


Ruoanlaitossa törmää monasti omiin ennakkoluuloihin, että sellaisista ja tuollaisista raaka-aineista ei voi tulla hyvää. Liki aina huomaan olevani väärässä, niistä vieraammistakin raaka-aineista tulee hyvää, tavalla mitä kaltaiseni kotikokki ei nyt vain ole osannut kuvitellakaan. Tämän reseptin myötä tärmäsin taas ennakkoasenteeseeni, että oliiviöljy ei sopisi leivontaan. Kuvittelin lopputuloksen olevan öljyn vuoksi viheriöivän niityn makuista... (maistan oliiviöljyn vihreänä värinä... miten ruoan voi maistaa värinä - sitäkään en tiedä). Olin kuitenkin erinomaisen väärässä, kakku oli ihanaa ja katosi alle aikayksikön.

Omena-oliiviöljykakku


Taikina
1,5 dl oliiviöljyä
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 tl inkiväärijauhetta
1 dl mantelirouhetta tai mantelilastuja vähän rikottuna
2 omenaa raastettuna

Vatkaa oliiviöljy ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukoon ja vatkaa hyvin sekaisin.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Raasta omena (raastimen karkealla puolella) ja sekoita taikinaan.

Kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n 1 h 10 minuuttia. Tarkkaile loppuvaiheessa, ettei kakku tummu liikaa!

Irrota vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kuorrutus
50 g sulatettua voita
200 g Philadelphia-juustoa
1 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria

Sulata voi ja sekoita muut aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Halkaise kakku puoliksi. Levitä kuorrutetta väliin. Levitä loppu kuorrute kakun pinnalle ja reunoillekin, jos olet viitseliäs. Koristeluun voi käyttää mantelirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti