perjantai 28. maaliskuuta 2014

Inkivääri-suklaapalat


Helsingin sanomien reseptin mukaan näistä suklaapaloista olisi tullut todella tymäkän inkiväärisiä. Koska huushollissamme on noita suunnilleen metrin mittaisia tyyppejä asumassa, puolitin inkiväärin määrän. Ja makua oli omastakin mielestäni aivan riittävästi.

Kolmen inkiväärin suklaaruudut


200 g tummaa suklaata (Fazer)
100 g voita
2 kananmunaa
1 rkl Van Houtenin kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 hillottu inkivääri, pieneksi kuutioituna
2,5 dl vehnäjauhoja

Laita paksupohjaiseen kattilaan voi ja paloiteltu suklaa. Lämmitä, kunnes sulavat ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä.

Sekoita munat, sokerit, kaakao, suola ja kolmen sortin inkivääri. Lisää suklaaseokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi, mutta älä turhaan vaivaa.

Kaada taikina 30*20 cm kokoiseen paistovuokaan leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti