maanantai 19. toukokuuta 2014

Mutakakku + muffinsi


Ruotsalaisesta Elle Mat & Vin - lehdestä poimittu resepti, jossa yhdistetään pikkuisen sitkeän pehmeä mutakakku muffinsiin ja hennosti appelsiininmakuiseen kuorrutukseen. Muffinsit valahtavat ikävän näköisesti kasaan paistamisen jälkeen, mutta se kuuluu asiaan. Syntynyt syventymä täytetään kuorrutteella ja kahvipöytä on taas korean näköinen!

Mudcake-muffinsit


Muffinsit
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl siirappia
2 dl vehnäjauhoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl levinjauhetta

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi. Sulata voi kattilassa, lisää siirappi ja sekoita munavaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.

Täytä muffinsivuoat (jätä n 1 cm kohoamisvaraa) ja paista 175 asteessa 12 minuuttia. Muffinsit valahtavat uunista ottamisen jälkeen kasaan, se kuuluu asiaan. Anna jäähtyä.

Kuorrutus
50 g huoneenlämpöistä voita
150 g Philadelphiaa
7-8 dl tomusokeria
appelsiinin kuori hienona raasteena

Sekoita kuorrutuksen aineet ja kuorruta muffinsit.

Lapset saavat koristella tarjoilulautasen
Anna lasten koristella lautanen, jolla muffinsit tarjotaan. Leivinpaperista kun leikkaavat lautasen kokoisen "lumitähden", niin tarjoiluastia saa uutta ilmettä  ja lapset voivat osallistua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti