tiistai 3. kesäkuuta 2014

Fenkolia lisukkeeksi


Fenkoli on metkan makuinen vihannes. Raikkaana ja rapsahtavana se sopii erinomaisesti juuri alkukesän lisukeruokiin. Fenkoli pitää vain muistaa suikaloida niin ohuelti kuin taito antaa myöden. Paksuina viipaleina sitä on ikävämpi järsiä.

Vesikrassi-fenkolisalaatti


1 fenkoli
vesikrassia
friseesalaattia tai muuta vihersalaattia
parmesaanilastuja
oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, suolaa, mustapippuria

Kastike fenkoleille
3 rkl oliivöljyä
2 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Sekoita ensimmäiseksi kastike.

Halkaise huuhdeltu fenkoli. Poista kova kanta. Leikkaa fenkoli veitsellä mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.

Laita suikaleet kastikkeen joukkoon ja anna marinoitua jonkin aikaa.

Asettele vadille huuhdellut ja revityt salaatinlehdet. Lisää vesikrassi ja fenkolit kastikkeessaan. Höylää päälle parmesaanilastuja. Ripottele päälle vielä hyvää oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa, sekä hippunen suolaa ja rouhittua mustapippuria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti