perjantai 4. syyskuuta 2015

Limepiirakka

 

Klassinen piirakka, jota halutessaan voi tujauttaa hienoksi raastetulla inkiväärillä.

Raikas limepiirakka


Pohja:
3 kananmunaa
1 dl ruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele voideltuun piirakkavuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Täyte:
2 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl maizenaa
1 limen mehu
1 tl raastettua limen kuorta
(0,5-1 tl raastettua tuoretta inkivääriä)
25 g voita

Laita vesi, sokeri, keltuaiset, maizena ja mehu kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Ota pois levyltä. Lisää kuoriraaste ja voi, sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan pääälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti