tiistai 15. syyskuuta 2015

Elegentteja simpukoita alkuruoaksi


Gratinoidut vihersimpukat on todella elegantti ja juhlava alkuruoka. Niin yksinkertaista - ja vieraat ovat joka kerta olleet haltioissaan!

Gratinoidut vihersimpukat

 
500 g vihersimpukoita (pakastetuote)
1 valkosipulinkynsi
2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
3 rkl huoneenlämpöistä voita
3 rkl leivänmuruja paahtoleivästä tai muusta vaaleasta leivästä
 3 rkl hienonnettua persiljaa
0,5 tl (Maldon) suolaa
rouhittua mustapippuria

Irrota sulatetuista simpukoista toinen puolikas, säästä ne kuoret, joissa liha on kiinni. Toiset puoliskot voi laittaa roskiin. Laita simpukat suolapedille uunivuokaan.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa kinkku pieneksi silpuksi. Yhdistä voi, leivänmurut, persilja, suola, valkosipuli ja kinkkusilppu tahnaksi. Laita tahnaa jokaiseen simpukankuoreen.

Paista uunissa 250 asteessa n 2 minuuttia. Kuorrutus saa saada vähän väriä ja simpukanliha lämmetä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti