maanantai 31. elokuuta 2015

Helppo mustikkapiirakka


Tässä perinteisessä (ja hyvässä!) mustikkapiirakassa kaikki vaan sekoitellaan yhteen. Helppo herkku siis, jonka kesällä voipi tehdä tuoreista mustikoista ja talvella sitten raotetaan pakkasen ovea.

Mustikkapiirakka


Pohja:
100 g voita
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Anna voin reilusti pehmetä huoneenlämmössä. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Taputtele voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:
200 g kermaviiliä (tai ranskankermaa)
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita

Sekoita täytteen ainekset, myös mustikat. Kaada taikinan päälle.

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti