keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Munakas uunissa japanilaisittain


Tämä katkarapumunakas valmistuu näppärästi uunissa. Uuden sadon rapsakas kaali tuo mukavaa rakennetta muuten pehmeään munakkaaseen.

Japanilainen katkarapumunakas


1 ps katkarapuja
350 g kaalia
3 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
3 kananmunaa
1/3 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä

Sulata ja valuta ravut. Leikkaa kaali oikein ohuiksi siivuiksi. Puolita pitkät siivut.

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Kumoa kulhooon, anna jäähtyä. Lisää sekaan vehnäjauhot, inkivääri, munat, suola ja lopuksi kaali. Sekoita.

Öljyä esim. piirakkavuoka. Lisää kaali-munaseos vuokaan, tasoita. Lisää pinnalle ravut ja sekoita sen verran että osa ravuista vähän menee pinnan alle.

paista 200 asteessa n 20 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja saanut vähän väriä.

Kastike:
1 dl tomaattipyrettä
0,75 dl Worcestershire-kastiketta
3 rkl ruokosokeria
0,5 dl vettä

Laita kaikki ainekset kattilaan. Ana kiehua 2-3 minuuttia. Anna jäähtyä.

Lisäksi:
Majoneesia

Tarjoile munakas jäähtyneet tomaattikastikkeen ja hyvän majoneesin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti