Miedosti intialaiset kanavartaat
Marinoimalla saa kanasta ihanat vartaat. Vaikka marinadissa on vahvojakin mausteita, ei kokonaisuus ole lapsiakaan ajatellen liian tuju.
Kanavartaat
500 g kanafilettä
n. 1,5 dl turkkilaista jugurttia
pätkä tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä puristettuna
0,5 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
ripaus chiliä
0,5 tl sokeria
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna ja mehu puristettuna
sauolaa ja rouhittua mustapippuria
Paloittele kana. Sekoita kaikki ainekset marinadia varten ja lisää kanapalat. Anna marinoitua 2 h huoneenlämmössä.
Ota palat pois marinadissa, pujota grillitikkuihin. Grillaa kypsiksi.
Tarjoile jugurttikastikkeen kanssa:
turkkilaista jugurrttia
retiisejä pienenpieninä kuutioina
tomaatti pienenpieninä kuutioina
kuivattua minttua
grama masalaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisukkeeksi sopii hyvin couscous tai bulgur.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti