perjantai 26. kesäkuuta 2015

Punaista sametttia


Hauskaa miten ruoassakin voi olla trendejä - mutta en ole varma, menikö Red Velvet -kakku jo vai onko se vielä in? Ihana kakku, helppo tehdä - ja sopii kauniin punertavana jo värinsäkin puolesta moneen juhlaan: ainakin jouluun, halloweeniin, ystävänpäivään ja äitienpäivään. Ensi kerralla aion jättää väriaineen pois, luulenpa että ihan kaakaokakkunakin tämä olisi ihan loistava.

Red Velvet Cake


2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
ripaus (hienojakoista) suolaa
 2 dl piimää
0,75 dl rypsiöljyä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
nestemäistä punaista elintarvikeväriä

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan. Kaada joukkoon muut aineet, sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää sen verran punaista väriä, että saat kakkutaikinasta punaisen sävyistä.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä 20 minuuttia vuoassa ennen kumoamista. Anna jäähtyä kokonaan.

Täyte:
100 g Valion sitruunavoita
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeeksi:
valkosuklaata
coctail-kirsikoita tai karpaloita tms.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Lisää juusto ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin ja päälle voi-juustosekoitusta. Koristele kakku haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti