tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesäinen marenkikääretorttu


Yhdistelmä marengin rapeutta ja tuorejuuston viileää raikkautta - ja lisäksi vielä mansikoita. Kesäisempää herkkua ei voi olla!

Mansikka-marenkikääretorttu


Pohja:
4 valkuaisita
2,5 dl sokeria
(vaniljatangon siemeniä)
1 tl viinietikkaa
1 tl Maizenaa
rypsiöljyä leivinpaperin voitelemiseen

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi samalla lisäten sokeria vähitellen sekaan. Kun vaahto on kovaa, lisää muut aineet ja vatkaa sekaisin.

Levitä uunipellille leivinpaperi. Öljyä paperi rypsiöljytilkalla reunoja myöden. Kaada taikina pellille ja levitä. Taikinaa ei tarvitse levittää ihan reunoihin asti, se leviää uunissa.

Paista 200 asteessa 5 minuuttia, laske sen jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Tarkkaile levyn paistumista, se saa ruskistua hieman mutta ei palaa eikä paistua kuivaksi. Anna levyn jäähtyä.

Täyte:
200 g Philadelphia-juustoa
0,5 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa vatkattuna + vaniljasokeria + vähän sokeria
mansikoita
(mintun lehtiä)

Irrota jäähtynyt marenkilevy ja käännä se puhtaalle leivinpaperille (kauniisti paistunut pinta alaspäin).

Sekoita notkistettu tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä se marenkilevyn päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Levitä juusto päälle. Siivuta mansikat, levitä nekin levylle. Kääri rullalle, jätä saumakohta alaspäin. Tarjoile heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti