keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Buffettitarjottavaa


Päiväkodin kesäjuhlien puffettipöytään piti taas leipoa. Ajattelin, että teen jotain joka muistuttaa tuttua ja turvallista puffettitarjottavaa eli mokkapaloja - mutta olisi kuitenkin huimasti herkullisempaa. Nämä kahden suklaan palat täyttivät tarpeen erinomaisesti ja katosivat hetkessä pöydältä! Reseptistä tulee kokonainen uunipellillinen, eli määrät voi hyvin puolittaa pienempään uunivuokaan.
 

Kahden suklaan palat


 3 dl kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 d maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatett, hieman jäähtynyt rasva.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Levitä leivinpaperille uunipellille.  Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Voikreemi:
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Mausta vaniljasokerilla. Lisää tomusokeri vähitellen joukkoon. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kakkulevyn pinnalle.

Pinnalle:
200 g leivontasuklaata
50 g valkosuklaata

Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Levitä voikreemin päälle.

Sulata myös valkosuklaa. Laita valkosuklaa joko pursottimeen tai muovipussiin (tarkista ettei suklaa ole liian kuumaa!) ja raidoita piirakka. Vedä veitsellä marmorointikuviot valkosuklaaseen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti