torstai 2. heinäkuuta 2015

Munkit 


Munkit ovat vain niin parhaita, kerran vuodessa tämä luksus nyt ainakin sallitaan. Itse asiassa syötyä rasvamäärää pahempi juttu on kyllä rasvan käry asunnossa..

Munkkirinkilät


2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g voita
9 dl vehnäjauhoja

rypsiöljyä paistamiseen

Lämmitä maito kattilassa haaleaksi. Lisää hiiva ja liota se maitoon. Lisää sokerit, suola, kardemumma ja muna. Lisää osa jauhoista sekoittaen ja lisää sitten huoneenlämpöinen voi. Alusta loput jauhot sekaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi liinalle peitettynä.

Leivo rinkilöiksi ja anna niiden kohota leivinliinalle peitettynä n 30 minuuttia.

Paista kuumassa rasvassa kypsiksi, valuta talouspaperin päällä ja sokeroi lämpimänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti