maanantai 22. kesäkuuta 2015

Munkkitikut, churrot


Kun paistorasvaa kerran on olemassa, kannattaa sillä nyt ainakin kolmet jutut paistaa. Sitten kaadetaan rasva omaan muovipulloonsa takaisin, teipataan tiukasti kiinni ja laitetaan sekajätteisiin. Kokeilin huvin vuoksi espanjalaisia munkkimaisia tikkuja, churroja.  Nutellaan dipattuna churrot katosivat äkkiä lautaselta parempiin suihin.


 Churrot


5 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl rypsiöljyä
400 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa

Paistamiseen:
rypsiöljyä

Päälle:
sokeria

Kiehauta vesi ja oliivi- sekä rypsiöljy. Lisää jauhot ja suola, sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen.

Kuumenna rypsiöljy paistamista varten kattilassa (pidä kansi varalla). Pursota taikinasta tankoja kuumaan öljyyn.

Nosta tangot valumaan talouspaperin päälle ja pyörittele ne lämpimänä sokerissa. Tarjoa Nutellan kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti