keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Sienisäilyke


Sain korillisen rouskuja alkusyksystä työkaveriltani. Säilöimme korissa olleet kangasrouskut perinteiseen tapaan etikkaliemeen. Olen nyt kypsytellyt tätä säilykettä jääkaapissa, ja hyvää siitä tuli. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää myös kangasrouskut ensi syksynä. Tämä lisäke sopii erityisen hyvin lihapatojen ja hirvenlihan kanssa.

 

Kangasrousku-pikkelsi


Puhdista sienet hyvin, leikkaa sienet isohkoiksi lohkoiksi ja jätä pienet kokonaiseksi. Laita sienet kulhoon ja päälle kylmää vettä. Anna sienten olla vedessä kunnes pääset ryöppäämään ne kaikki kerralla.

Laita runsaasti uutta vettä kattilaan. Ryöppää sieniä n 10 min. Kaada vesi pois, laita taas uusi vesi kattilaan ja toista ryöppäys.

Kuumenna lasipurkki uunissa. Laita ryöpätyt sienet purkkiin.

Liemi:
2,5 dl vettä
2,5 etikkaa
2 dl sokeria
20 kokonaista valkopippuria
20 kokonaista neilikkaa
5 laakerinlehteä
muutaman sentin pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja paloiteltuna.

Kuumenna liemen ainekset kattilassa ja anna kiehua 10 min. Kaada kuumana sienten päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti