maanantai 10. marraskuuta 2014


Pitaleivät


Aiempien reseptien nyhtölihan voipi komeasti tarjota omatekemistä pitaleivistä. Pitat voi täyttää myös monennäköisillä muilla herkuilla, kebab-lihalla, falafelilla, hampurilaispihveillä tms.

Pitaleivät (8 kpl)


2,5 dl vettä
0,5 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
25 g hiivaa
5-6 dl durum-vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Lisää hiiva veteen ja sekoita niin, että hiiva liukenee. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa ja lisää muiden mausteiden kanssa veteen. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja öljy. Vatkaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot, vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina leivinpöydällä pötköksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi (8 kpl). Pyörittele pulliksi. Kauli pullat kevyesti littanoiksi leipäsiksi. Anna kohota leivinpaperilla uunipellin päällä 30 minuuttia.

Paista 275 asteessa 5-7 minuuttia. Halkaise ja täytä lämpiminä esim. nyhtölihalla.

Linkki pulled porkiin: http://makaroniajamacaroneja.blogspot.fi/2014/10/nyhtopossu-parhailla-lisukkeilla-oj-ja.html
Linkki pulled chickeniin:http://makaroniajamacaroneja.blogspot.fi/2014/11/nyhtolihaa-osa-2-pulled-pork-on.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti