perjantai 14. marraskuuta 2014

Maustekakku


Leivoin pimeää marraskuista iltaa ilahduttamaan oheisen maustekakun. Limellä maustettu juusto oli aivan erityistä herkkua kakun kanssa.

 

Maustekakku


2 dl maitoa
1 dl kermaa
2 dl tummaa sokeria (muscovado- tai fariinisokeria)
100 g voita
2 rkl tummaa siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
0,5 tl jauhettua neilikkaa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Mittaa maito, kerma, sokeri, voi, siirappi sekä mausteet kattilaan. Lämmitä seosta niin kauan, että voi ja sokeri sulaa - älä keitä.

Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää munat ja sekoita muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita taikinaan.

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n 35 minuuttia.

Kumoa kakku, pidä vuoka kakun katteena. Anna jäähtyä.

Koristeluun:
200 g Philadelphia -juustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rlk limenmehua
0,5 tl kanelia

Sekoita ainekset yhteen. Leikkaa kakusta viipale ja aseta nokare maustettua juustoa kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti