perjantai 22. marraskuuta 2013

Halloween-rääppiäisiä osa 2


Hyvälaatuinen kurpitsa säilyy todella hyvin jääkaapissa. Meilläkin syötiin nyt oheisen kakun muodossa vielä viimeinen lohko kurpitsasta, joka oli ostettu joskus lokakuun alkupuolella.

Pumpkin pie


Huom! Aloita kurpitsan keittämisellä. Sen voi tehdä hyvissä ajoin, vaikkapa edellisenä päivänä ja säilyttää soseen jääkaapissa.

500 g kurpitsaa

Kuori kurpitsa, poista siemenet ja verkkomainen osa. Paloittele.

Keitä kurpitsanpalat pehmeiksi vähässä vedessä. Mausta vesi suolalla.Valuta vesi ja soseuta sauvasekoittimella.

Mittaa soseen määrä. Alla olevat ainekset on laskettu siten, että kurpitsasosetta on 3,5dl. Anna soseen jäähtyä.

Pohja:
100 g voita
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Levitä voideltuun piirakkavuokaan ja pistele. Paista 200 asteessa 5 minuuttia.

Täyte:
3,5 dl kurpitsasosetta
3 kananmunaa
0,75 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 prk Valion pehmeää rahkaa
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl pomeranssinkuorta
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl inkivääriä

1 ps pekaanipähkinöitä

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle. Asettele päälle pekaanipähkinät. Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

Tarjoa kermavaahdon kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti