torstai 21. marraskuuta 2013

Luotettava suolaisen piirakan resepti


Kun puhutaan luottoresepteistä, niin tässä juuri sellainen. Pettämätön suolainen piirakka, helppo resepti ja maistuu kaikille. Tätä olen tarjonnut niin hevareille ainejärjestön bileissä kuin papille, joka tuli sopimaan lapseni kastejärjestelyistä. Tapojeni vastaisesti käytän tässä eineksiä, eli valmista piirakkataikinaa.

Fetapiirakka

 

 Pohja:
1 pkt Sunnuntain ruis-perunapiirakkataikinaa

Täyte:
sipuli
öljyä
1 valkosipulinkynsi
paprika
3 tomaattia
mustapippuria
0,5 tl suolaa
oreganoa
halpaa, valmiiksi kuutioitua fetaa
persiljaa
oliiveja

"Munamaito":
2 dl kermaa
3 kananmunaa
ripaus suolaa

Sulata piirakkataikina paketin ohjeiden mukaisesti. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan. Taikinaa ei tarvitse kaulita, sormilla painelemalla sen saa hyvin paikalleen.

Pistele ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Pilko sipulit ja paista ne pehmeiksi tilkassa öljyä. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja pilkotut paprikat. Anna olla hetki pannulla. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Fileoi eli poista tomaattien kuoret. Pilko pieniksi kuutioiksi.

Valuta feta. Tähän reseptiin sopii ehdottomasti parhaiten joku halvemmista, valmiiksi pilkotuista fetoista (tai salaattijuustoista). Parhaat kreikkalaiset, palana myytävät fetat kannattaa laittaa salaattiin, siellä ne pääsevät puolestaan oikeuksiinsa.

Levitä puolet tomaatinpaloista esipaistetulle taikinapohjalle. Päälle fetat ja sipuli-paprikapaistos. Ja sitten loput tomaatit.

Asettele päälle oliiveja (poista kivet) ja persiljasilppua. Jauha pintaa vähän mustapippuria.

Sekoita munat kermaan. Mausta ripauksella suolaa. Kaada vuokaan täytteen päälle.

Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti