perjantai 8. marraskuuta 2013

Syksyinen halloumi-resepti

 

Halloumi liittyy mielestäni aivan ehdottomasti heleisiin kesäiltoihin ja grillaukseen. Kyproslainen halloumi on kuitenkin huippujuusto, joten sitä on hauska syödä muinakin vuodenaikoina. Oheisen reseptin mukaisesti se nautitaan syksyisesti juuresten ja possunlihan seurassa.

Halloumi-possupaistos


400 - 600 g possua
öljyä tai voita paistamiseen
valkosipulinkynsi
suolaa
ripaus chiliä

Leikkaa possu kuutioiksi. Kuumenna rasva paistinpannussa ja paista lihat. Lisää pannuun myös yksi puristettu valkosipulinkynsi, ripaus chiliä ja suolaa.

Voitele uunivuoka ja laita lihat vuokaan.

400 g punajuuria
400 g porkkanoita
sipuli
suolaa, timjamia, rouhittua mustapippuria

Kuori ja kuutioi vihannekset. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli pannulla, lisää muut vihannekset hetkeksi ja anna lämmitä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

Kaada vihannekset lihojen päälle.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

1 pkt halloumi-juustoa

Kuutioi juusto. Ota vuoka uunista ja lisää juustot pinnalle. Laita takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia tai kunnes juusto saa väriä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti