keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Porkkana-omenapiiras


Yksinkertainen, nopea arkileivonnainen. Raastettu porkkana tuo leivonnaiseen mukavaa mehevyyttä. Ohje on niin helppo, että tämän tekemiseen lapsetkin pystyvät helposti osallistumaan. Alkuperäinen resepti on Me-lehdestä, josta reseptin nimi.

Meidän omenapiiras


1,25 dl vehnäjauhoa
1 dl fariinisokeria
0,25 dl kookoshiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
1 porkkana raastettuna raastimen hienommalla terällä
75 g voita sulatettuna
1 kananmuna

pinnalle:
2 omenaa hyvin ohuina viipaleina
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl fariinisokeria
kanelia

Sulata voi ja anna jäähtyä vähän. Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen.

Voitele piirakkavuoka (halkaisija n 22 cm). Kaada taikina vuokaan.

Kuori ja leikkaa omenat hyvin ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne pohjataikinan päälle. Valuta omenoiden päälle hunajaa tai siirappia. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita, kanelia ja fariinisokeria.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti