sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Jouluinen mutakakku


Joulun kolkutellessa on kiva saada leivontaakin talvisempia sävyjä. Oheisessa reseptissä luumu maustaa ja mehustaa mutakakun mukavalla tavalla. Kakku säilyy mehukkaana muutamia päiviä.

Luumuinen mud cake


150 g pehmeitä luumuja
0,75 dl appelsiinimehua
100 g voita
150 g tummaa suklaata (Fazerin leivontasuklaa)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Paloittele luumut ja ja laita ne appelsiinimehun kanssa kattilaan. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes luumut pehmenevät. Lisää tarpeen mukaan keittämisen aikana mehua, etteivät luumut kuivu. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää vaniljasokeri.

Sulata voi kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää luumuseos ja sekoita.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-luumuseos ja sekoita kevyesti.

Sekoita mantelijauho, kaakaojauhe, perunajauho ja leivinjauhe. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Voitele irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia.

Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Kakun voi koristella tomusokerilla halutessaan. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti