tiistai 23. heinäkuuta 2013

Lounassalaatti


Kesällä lihankulutuksen pitäisi laskea, kuumalla ilmalla ei kerta kaikkiaan tarvitse syödä yhtä raskaasti kuin talvella... Tilastoja en ole nähnyt - mutta kaupantiskejä katsellessa lihankulutus on ennätyksellistä näin keskikesällä. Mutta mitäpä jos kuitenkin söisi vähän kevyemmin? Edes lounaan? Olisi sitten syksynkoittaessa vähemmän makkaroiden aiheuttamia makkaroita vyötäröllä. Oheinen salaatti on omiaan kesälounaaksi, leivän tuodessa ruokaisuutta.

Tonnikala-panzanellasalaatti


1 prk öljyyn säilöttyä hyvälaatuista tonnikalaa
3 tomaattia
kurkkupala
punasipulia
5 viipaletta kuivahtanutta leipää
tuoretta basilikaa
oliiveja

Valuta tonnikalapurkista öljy. Leikkaa tomaatit ja kurkku kuutioiksi. Jos kurkku on katkera, poista siemenet ja kuori. Leikkaa punasipuli mahdollisimman pieneksi.  (Mikäli joku reagoi raakaan sipuliin, kokeile sipulin pikaista marinointia. Kaada sipulikuutioiden päälle tilkka etikkaa, öljyä ja suolaa. Pikku hetken päästä sipulit ovat jo hiukan "kypsyneitä".)

Paahda leipäviipaleet leivänpaahtimessa. Poista kuoret ja leikkaa sisus kuutioiksi.

Sekoita kasvikset, revityt basilikanlehdet, oliivit, tonnikala ja leipäpalat yhteen.

Kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 puristettu valkosipulin kynsi
suolaa, rouhittua mustapippuria
4 rkl hienonnettua persiljaa

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin päälle. Anna salaatia maustua tovi ennnen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti