keskiviikko 14. elokuuta 2013

Anna Bergenströmin gazpacho


Annan keittokirjat ovat sellaista luottokamaa keittokirjojen joukossa. Niistä löytää hyviä ja toimivia reseptejä. Oheinen mukaelma gazpachosta toimii erityisen hyvin. Keitto toimii hyvin kesän kevyenä ruokana tai sitten pienenä, kylmänä alkukeittona mihin vuodenaikaan tahansa.

Gazpacho Annan tapaan


1 sipuli
oliivöljyä
4 tomaattia
450 g kesäkurpitsaa
0,5 dl tomaattipyrettä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
mustapippuria rouheena
2 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi
basilikaa koristeeksi

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota silppu oliiviöljyssä.

Kalttaa tai fileoi tomaatit veitsellä kuorettomiksi. Paloittele. Lisää kattilaan.

Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi, lisää kattilaan. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki.

Kaada vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot, sokeri, suola ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen n 20 minuuttia.

Purista valkosipuli joukkoon ja keitä vielä 10 minuuttia.

Ota kattilasta n 2 dl keittoa pois ja pane sivuun. Soseuta loppu keitto sauvasekoittimella. Kaada säästämäsi keitto takaisin kattilaan.

Keiton voi tarjoilla lämpimänä - mutta aivan erityisen hyvää se on jääkaappikylmänä! Koristeeksi ripottele suikaloitua basilikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti