torstai 11. heinäkuuta 2013

Kesäkurpitsaa grillille


Kyllä, grillaaminen on kesällä kivaa. Makkara vain on kyllästyttävää pidemmän päälle. Grillatut kesäkurpitsat ovat keveitä ja ihastuttavia, niin alkuruokana kuin lisukkeenakin. Sopii myös seisovan pöydän tarjoiluun.

Grillatut kesäkurpitsat


1 - 2 kesäkurpitsaa
puristettu valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria rouhittuna
oliivöljyä

Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kanta. Leikkaa pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Kaada päälle loraus oliiviöljyä ja anna maustua tovi.

Grillaa (tai paista pannulla) kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin kauniin värisiksi. Kesäkurpitsan tulisi muuttua sen verran pehmeäksi, että sen saa rullattua löyhäksi rullaksi.

Kastike
1 dl oliiviöljyä
0,5 dl sitruunamehua
suolaa
2 tl ruokokidesokeria
mustapippuria rouhittuna
1 tl kuivattua minttua

Sekoita kastikkeen aineksi. Kaada kesäkurpitsarullille ja anna maustua hetkinen.

Annoksen päälle voi paahtaa halutessaan pinjansiemeniä. Ovat koristeellisia ja tietysti myös hyvän makuisia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti