perjantai 18. tammikuuta 2013

Pizzaperjantai!


Pizza on kai monien lempiruokaa ja lapset rakastavat makkaraa (voi, miksi sen pitääkään olla niin... mutta niin se vain on)! Mausteinen peperonimakkara taittuu pizzassa sopivaksi pienempäänkin suuhun - vai ovatko meidän mukulat vain tottuneet jo vähän kaikkeen... ? Tämä on suosikkireseptini pizzapohjan suhteen, kuivahiivalla tuntuu tulevan helpommin hyvä lopputulos kuin mitä tuorehiivalla.

Peperonipizza


Pizzapohja
3 dl maitoa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
3 rkl öljyä
1/2 rkl sokeria
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa hiiva ja vähän jauhoista. Lämmitä maito kattilassa vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi. Kaada kulhoon jauhosekoituksen päälle. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille laakeaksi pizzapohjaksi. Peitä liinalla ja anna kohota n 45 minuuttia.

Tomaattikastike
1 prk (500 gr) paseerattua tomaattia
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
rouhittua mustapippuria
1 iso valkosipulinkynsi puristettuna
1-1,5 tl suolaa
1,5 rkl sokeria

Laita ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Maista kastiketta, sen tulee maistua aika voimakkaalle. Lisää tarvittaessa mausteita/suolaa tai sokeria. Anna jäähtyä kunnes pohjataikina on kohonnut valmiiksi.

Täytteet
peperonimakkaraa viipaleina
mozzarellaa raastattuna
kermajuustoa  raastettuna

Levitä tomaattikastike kohonneen pohjan päälle. Levitä makkarasiivuja haluamallasi tiheydellä ja makkaroiden päälle ensin kermajuustoraaste ja päällimmäiseksi mozzarellaraaste. Kuten kuvasta näkyy, meillä pruukataan panna reilusti juustoa... Kukin sovittakoon oman kotitaloutensa makuun ja laihtumistavoitteisiinsa nähden sopivan määrän juustoa pizzan päälle.

Paista 225-250 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Turha ostaa parasta laatua olevaa buffelimozzarellaa tähän, mausteinen makkara jyräisi sen vain ylitse. Menee muutaman euro silloin ihan taivaan tuuliin. Euroshopperin tms. kaupan merkkien mozzikset sopii ihan hyvin tähän tarkoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti