tiistai 5. helmikuuta 2013

Salmiakkihimo


Pirkka julkaisi taannoin k-kaupoissa jaettavassa reseptilehdessään salmiakkimuffinsin reseptin. Resepti nousi heti omaksi suosikikseni (tai ainakin yhdeksi niistä), alla oma mukaelmani alkuperäisestä reseptistä. Lapsethan ei näistä tykkää, mutta tässä tapauksessa viittaan asialle kintaalla, jääpähän minulle enemmän... Olen parantumaton salmiakkiholisti. Osoitan lämpimät kiitokseni reseptin keksijälle, salmiakin ja muffinsin yhdistämisessä on taas ripaus ruoanlaiton neroutta! Tietysti tässä noudatetaan tämän hetken yhtä trendiä, leivonnaisten maustamista makeisilla, mutta silti. Salmiakki ei maistu päällekäyvästi, vaan tuo enemmänkin ripauksen suolaisia sattumia taikinaan. Nämä muffinsit ovat myös siitä ihania, etteivät kaipaa minkäänlaista kuorrutusta. Siinä säästyy rahaa, aikaa ja muutama kalorikin.

Salmiakkimuffinssit 

3 munaa
3 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
vähän alle 0,5 dl sitruunanmehua
yhden sitruunan raastettu kuori
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tlk kermaviiliä
0,75 dl Fazer turkinpippurirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi Lisää joukkoon sulatettu voi, sitruunanmehu ja sitruunankuoriraaste.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon vuorotellen kermaviilin ja salmiakkirouheen kanssa.

Laita taikina muffinsivuokiin. Isoista muffinsivuoista tulee mehevämpi lopputulos, mutta pieniä voi ihan hyvin käyttää niitäkin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia (pidä mielessä käyttämiesi vuokien koko, pienemmmät voivat valmistua nopeammin).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti