lauantai 12. tammikuuta 2013

Juuresta kakkuun


Aikaisemmin kakkuun sekoitettiin vihanneksista korkeintaan raastettua kesäkurpitsaa, villeimmillään raastettua kurkkua. Sittemmin joku oivalsi punajuuren ja suklaan olevan makuparina kuin toisilleen luodut. Oheisen reseptin alkuperäinen lähde on unohtunut, löysin sen käsintuherretulta lapulta - eli jostakin olen sen kopioinut. Reseptin luoja on kekseliäästi lisännyt taikinaan salmiakkia - mainio idea!

Punajuuribrowniet


150 g raastettua punajuurta
150 g tummaa Fazerin leivontasuklaata
150 g voita
2,5 dl ruokosokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2-3 tl turkinpippurirouhetta (Fazer)

Kuori ja raasta punajuuret raastimen hienommalla terällä.

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä.

Hienonna salmiakkirouhe morttelissa hienoksi. Sekoita salmiakki ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää suklaaseos, punajuuriraaste ja jauhoseos munavaahtoon. Kaada seos n 20*30 cm kokoiseen uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Paista 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Paistos jää keskeltä hyvin kosteaksi. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Kuvassa mukana myös vähän vaniljalla maustettua omenahilloketta.

Huom: Pienet punajuuret ovat parhaita, meheviä ja maukkaita, joten valitse niitä mahdollisuuksien mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti