tiistai 8. tammikuuta 2013

Lämpimäisiä


Leivonnan tuoksun mukana kotiin leviää lämmin turvallisuuden ja kotoisuuden tunne. Ihanaa! Aina ei vain ole aikaa leipoa pitkän kaavan mukaan. Kaikki kunnia hapanleipäleivonnaisille, joiden valmistaminen kestää monta vuorokautta - joskus on vaan mukava saada suitsait valmista. Oheisella reseptillä saa aikaan skonsseja, jotka näyttävät valokuvassa surkeilta, mutta ovat todellisuudessa maistuvia leipäsiä. Sopivat niin ruoan kylkeen, teetuokioon, iltapalaksi tai vaikkapa buffet-tarjoiluun.


Omenaskonssit


3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kaurahiutaleita (Elovena)
1,25 tl leivinjauhetta
100 g kylmää voita
0,75 dl maitoa
1 muna
0,25 tl suolaa
1 omena pieninä kuutioina
0,5 dl fariinisokeria
muna voiteluun

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja Elovena. Nypi sekaan jääkaappikylmä voi. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita.

Laita uunipellille leivinpaperi ja muotoile päälle kahdeksan kakkuraa. Voitele ne munalla.

Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 min. Parasta tuoreena ja voin kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti