maanantai 7. tammikuuta 2013


Kannattaako?


Joskus ruoanlaittoon liittyy kysymys, että kannattaako todella? Onko jokin asia oikeasti sen väärti, että jaksaisi nähdä vaivan? Kun kerta kaupastakin saa monennäköistä. Minulla tämä kysymys nousee viimeistään silloin pintaan, kun mietin, kannattaako tehdä itse makeisia. Joulunahan niitä on tapana tehdä, mutta miksei muutenkin talvikaudella. Tein kuitenkin, ja sain vastaukseni. Itse tehdyssä on vaan se maku ja tuoreus, jota ei ostetusta saa. Kyllä siis kannattaa.

Alkuperäinen ohje on Elle Mat&Vin (Dec-Jan 2010) - lehdestä, jota olen muokannut.

Pähkinäsuklaa

(annoksen voi hyvin puolittaa)

100 g voita
2,5 dl sokeria (puolet tavallista sokeria ja puolet fariini- tai ruokosokeria)
0,5 dl hunajaa
7 dl pähkinöitä kokonaisina (mieluiten hasselpähkinöitä ja cashew-pähkinöitä sekoitettuna)
150 g Fazerin tummaa leivontasuklaata

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi, sokeri ja hunaja kattilassa. Keitä pari minuuttia. Sekoita pähkinät joukkoon.

Kaada seos pieneen vuokaan, jonka sisällä on leivinpaperi. Paista uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa ja kaada pähkinälevyn päälle. Anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi ja nauti.




Varoitus: riippuvuutta aiheuttavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti