torstai 17. tammikuuta 2013

Paras janssoninkiusaus


Kun on kerran kokeillut Anna Bergenströmin janssoninkiusausreseptiä, on täysin turhaa enää kokeilla muita variantteja. Tämä on paras.

Herr Janssonin kiusaus


2 suurta sipulia
1 kg perunaa (uuniruokiin sopivaa lajiketta)
2 prk anjovista (Abba)
2 dl kermaa + 1 dl maitoa+ 3 rkl anjovislientä
korppujauhoa
voita

Viipaloi sipuli ohuelti. Paista sipulia paistinpannussa noin 10 minuuttia, kunnes sipuli on aivan läpikuultavaa ja pehmeää.

Kuori perunat ja pilko "tulitikuiksi". Voitele uunivuoka, laita pohjalle perunaa, sitten hienonnettua anjovista ja paistettua sipulia. Toista kerrokset ja levitä päällimmäiseksi vielä perunaa.

Sekoita kerma ja maito, mausta seos kolmella ruokalusikallisella anjovislientä. Kaada puolet nesteestä vuokaan. Laita päälle korppujauhoja ja pieniä voipaloja.

Paista 225 asteessa 30 minuuttia. Kaada reunoja pitkin vuokaan loput kermamaidosta. Paista vielä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti