tiistai 25. elokuuta 2015

Marenki-mansikkapiirakka


Kesän ykkösmansikkakakku!

Voikreemillä täytetty mansikkakakku


Pohja:
4 valkuaista
3 dl sokeria
pari tippaa etikkaa
3 dl Rice Krispies-muroja
0,5 dl rouhittua suklaata

Sekoita valkuaiset, sokeri ja etikka. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan murot ja rouhittu suklaa.

Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä tasaiseksi ympyrän muotoon.

Paista 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Anna jäähtyä.

Täyte:
4 keltuaista
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoa
1 dl kermaa
125 g voita
1 tl vaniljasokeria
pikku ripaus suolaa

Vatkaa kattilassa vatkaimella sekaisin keltuiaiset, sokeri, vehnjäjauho ja kerma. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes seos paksuuntuu, Sekoita koko ajan. Ota lämmöltä ja sekoita joukkoon voi, vaniljasokeri ja suola. Anna jäähtyä.

Lisäksi:
2-3 dl kermaa
sokeria, vaniljasokeria
mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla.

Laita jäähtyneen marenkilevyn päälle ensin voikreemi, sitten kermavaahto ja päälle mansikoita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti