perjantai 7. maaliskuuta 2014

Trendikäs granaattiomena, osa 3


Granaattiomenakokeilut jatkuvat (muffinsien reseptipohja on Turun Sanomista)!

Granaattiomenamuffinsit


puolikkaan granaattiomenan siemenet
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita (ota ajoissa huoneenlämpöön)
1 dl ruokosokeria
1,5 dl taloussokeria
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa

Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Poista vaaleat kalvot siemenistä.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita jauhoseos voivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi granaattiomenan siemenet.

Jaa taikina muffinsivuokiin, jätä väh. 1 cm kohoamisvaraa. Kypsennä 175 asteessa noin 20 min.

Kuorrute:
muutama tippa granaattiomenan mehua, jota jää kulhon pohjalle kun olet laittanut siemenet taikinaan
puoli rasiaa Philadelphia-juustoa
tomusokeria

Sekoita granaattiomenan mehua muutama tippa juustoon. Lisää tomusokeria kunnes saat sopivanpaksuisen seoksen.

Levitä jäähtyneille muffinseille. Koristele granaattiomenan siemenillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti