tiistai 25. maaliskuuta 2014

Nachos supreme kotikonstein


Tex-mexiä voi hyvin tehdä ilman valmiita ateriakastikkeita ja maustepusseja. Maustamiseen pitää vain pikkuisen keskittyä ja säätää eri mausteiden kanssa riittävän voimakkaan maun. Tex-mex ei kuitenkaan tarkoita pelkkää tulista makua,  eli pelkällä chilillä homma ei luonnistu. Mutta sitten kun luonnistuu, ei tarvitse enää ostaa niitä kalliita ja lisäainerikkaita sekoituksia kaupasta.

Nachos supreme


Maissilastuja
1-2 tomaattia

Jauhelihatäyte
400 g naudan jauhelihaa
öljyä paistamiseen
tomaattimurskan valutuksesta tullut tomaattimehu
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria, ripaus chiliä, kaakao&chili-mausteseosta, juustokuminaa

Paista jauhelihan öljyssä. Lisää tomaattimehu ja mausteet. Maista sopiva maku lihaan ja anna kiehua muutama minuutti.

Tomaattikastike
500 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
suolaa, rouhittua mustapippuria, oreganoa, ripaus suolaa

Kaada tomaattimurska siivilään valumaan. Ota erottuva mehu talteen ja kaada se jauhelihapannulle. Mausta valutettu murska mausteilla ja valkosipulilla.

Juustokastike
10 cheddar-juustoviipaletta
1 dl maitoa
ripaus suolaa

Kiehauta maito kattilassa. Lisää juustoviipaleet ja anna sulaa. Mausta suolarippusella.

Laita voideltuun uunivuokaa kerroksittain maissilastuje, tomaattikastiketta ja jauhelihaa. Lisää myös juustokastiketta, mutta säästä sitä myös pinnalle.

Kuumenna ruokaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.  (Kuori ja) kuutioi tomaatit. Muutamaa minuuttia ennen kuin ruoka on valmis, laita tomaattikuutiot vuoan pinnalle, jotta nekin ehtivät lämmetä.

VINKKI: Jos edellisestä tortilla-ateriasta jäi ylimääräisiä tortilloja, pakasta ne muovipussissa. Ota tortillat sulamaan ja käytä ne tähän ruokaan. Asettele kastikkeiden kanssa vuoan pohjalle, päälle nachot. Alla olevassa kuvassa on käytetty juuri ylijäämä-tortilloja pohjalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti