perjantai 13. joulukuuta 2013

Taas tex-mexiä!


Oj, tämä oli namia! Kannatan ehdottomasti valmiiden tex-mex aterioiden unohtamista. Itse tekemällä saa niin paljon raikkaampaa! Maustaminen on tex-mexissä se vähän kinkkinen juttu, mutta tässä reseptissä maustaminenkin on itse asiassa hyvin suoraviivaista.Tortillaletut ostan valmiina, niitä en ole vielä kokeillut tehdä itse..

Lihatortillat ja chimichurridippi


300 g mureaa naudanlihaa (pari pihviä)
lihan marinadi:
1 rkl rypsiöljyä
1 tl oreganoa
0,5 tl jauhettua kuminaa
1 valkosipulinkynsi

1 sipuli
öljyä sipulin paistamiseen
juustoraastetta kermajuustosta
tortilloja
voita rullien paistamiseen

Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi ja pane kulhoon öljyn ja mausteiden kanssa. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.

Leikkaa sipuli suikaleiksi. Kuullota hitaasti pehmeiksi öljyssä. Nosta pois pannulta.

Paista marinoituneet lihat samalla pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää 1 dl vettä ja keitä kunnes vesi on haihtunut.

Jaa lihaa jokaiselle tortillalle, päälle sipulia ja juustoraastetta. Kääri rullalle.

Laita puhtaalle paistinpannulle voita, aseta rullia saumapuoli alaspäin pannulle. Paista joka puolelta niin että rulliin tulee kaunis väri.

chimichurri

3 valkosipulinkynttä
1dl persiljasilppua
1 dl öljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori
ripaus chiliä
suolaa

Purista valkosipulinkynnet, sekoita kaikki aineet keskenään.

Dippaa paistettuja tortillakääröjä chimichurrikastikkeeseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti