torstai 15. elokuuta 2013

Luksuspalat


Paikallinen Citymarketin kauppias jakoi taannoin kalentereita joululahjaksi. Kalenterissa oli asiakkaiden lähettämiä reseptjä ja tämä on vakiinnuttanut jo paikkansa meidän kahvipöydän herkkuna. Reseptin esittelytekstissä tekstissä luki, että reseptin lähettäjän kotona kakku on saanut myös nimen "riitapalat" - viimeisen palan saajasta kun pruukaa tulla riitaa... Alla olevat määrät riittävät kokonaiseen uunipeltiin. Puolittamalla saat kakun, joka sopii lasagnevuokaan

Luksuspalat


4,5 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
225 g voita sulatettuna
2 dl kylmää vettä
3 munaa

Mittaa ainekset ja sekoita tasaiseksi kulhossa.

Laita uunipannuun leivinpaperi ja levitä taikina päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

Täyte
225 g voita sulatettuna
1 keltuainen
225 g tomusokeria
appelsiiniaromia
Muutama ruutu sulattua suklaata

Sulata voi. Lisää voihin keltuainen, tomusokeri ja appelsiniaromi. Lisää aromia varovaisesti ja maistele. Appelsiinin kuuluu maistua vain häivähdyksenomaisesti. Levitä täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle.

Sulata suklaa, ja koristele kakku suklaaraidoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti