maanantai 19. marraskuuta 2012

Seitä rapean siemenkuorrutuksen alla


Sei on ihanteellinen arkiruoan raaka-aine. Halpaa, säilyy hyvin pakkasessa - ja kai siinä jotain kaloille tyypillisiä hyviä ravintosisältöjäkin on tallella - edes jotakin? Lisäksi sei edustaa niitä kaloja, joita voi hyvällä omallatunnolla syödä. WWF:n kalaoppaassa sei on saanut vihreän valon, eli kalaa ei liikakalasteta ja sen pyynti ei aiheuta merkittäviä ympäristöhaittoja. Lapsilta plussaa, kun sei ei sisällä ruotoja - ehkä kerran joku on saanut ruodon seistä suuhunsa.

Oheinen resepti on nopea, helppo ja yllävän maukas. Suosittelen kaveriksi perunamuussia. Alkuperäinen resepti on peräisin Pirkka-lehdestä.




Siemenkuorrutettu sei


1 pkt seitä
2 rkl sitruunanmehua
mustapippuria
1 tl suolaa

kuorrutus
50 g voita
1 dl korppujauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
runsaasti tilliä hienonnettuna
½ tl kurkumaa
¼ tl suolaa
mustapippuria

Ota seidit pois pakkasesta. Voitele uunivuoka ja aseta kalat vuokaan.  Laita kalojen päälle sitruunanmehua, suolaa ja pippuria. Anna kalojen sulaa noin puolen tunnin ajan.
Valmista kuuorrutus: Sulata voi, lisää muut ainekset. Levitä seos kalojen päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteen lämmössä noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti