tiistai 20. marraskuuta 2012

Aasialaista broileria



Mahtaisivatkohan aasialaiset tunnistaa maun omakseen, tuskin. Mutta arvoisten lapsiraatilaisten vuoksi kaikki maut on sovitettava pykälää (tai monta pykälää) miedommiksi. Kivaa kuitenkin on, että saa joskus käyttää kaappeihin kertyneitä kastikepurtiloita. Etteivät tyhjän panttina siellä vaan seiso. Onneksi eivät näytä kovin nopeasti härskiintyvänkään...

Broileria muka-aasialaisittain kastikkeessa

400 g broileria (suikaleita, tai filettä suikaleiksi leikattuna)
öljyä (rypsi- tai maapähkinäöljy)
1 tl punaista thai-currytahnaa
sipuli
1 porkkana
1 paprika
loraus sitruunanmehua
2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
1 rkl ketjap manis - makeaa soijakastiketta
4 dl kookosmaitoa
tuoretta korianteria

Suikaloi kasvikset. Hakkaa sipuli pieneksi.

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Ruskista broilerit. Lisää currytahna ja kuumenna sekin. Laita lihat lautaselle toviksi odottamaan.

Paista pannulla sipuli, lisää muut kasvikset ja paista hetki, jotta ne hiukan pehmenevät. Lisää liha takaisin pannuun. Lisää kastikkeet, kookosmaito ja sitruunanmehu. Anna kiehua kymmenisin minuuttia.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, sokeria ja mustapippuria. Koristele korianterin lehdillä. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti