keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Luottomuffinsit


Myyjäiset päiväkodin pihalla? Urheiluseuran puffetti-vuoro? Taloyhtiön häppeninki? Mitä tehdä sinne tarjottavaksi? On niin noloa kun omat leipomukset jäävät viimeiseksi pyörimään myyntipöydälle..

Ratkaisu ongelmaan on tässä reseptissä, joka on oikeasti helppo toteuttaa. Lopputulos on mukavan mehevä ja kuorrutus antaa leivonnaisille houkuttelevan ulkonäön. Muffinsit voi hyvin leipoa ja kuorruttaa edellisenä päivänä valmiiksi.  Kaikessa yksinkertaisuudessaan kokonaisuus toimii ja myyjäispöydiltä nämä loppuvat yleensä ensimmäisenä. Muffinsipohjan olen napannut Kodin kuvalehdestä, kuorrutus ruotsalaisesta Elle Mat&Vin-lehdestä.

Omena-porkkanamuffinsit

2 omenaa kuorittuina, paloiteltuna n 1*1 cm paloihin
2 porkkanaa raastettuna (iso puoli raastimesta)
1 rkl voita
3/4 dl hienoa sokeria

Kuullota ylläolevia aineksia 5 minuuttia. Laita seos siivilään, anna valua muutama minuutti.

150 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoa
1 dl kylmää maitoa

Sekoita voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Sekoita huolellisesti lusikalla/puuhaarukalla tms. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Lisää lopuksi maito ja omena/porkkanaseos. Sekoita taikina.

Nostele taikina muffinsivuokiin (pieniä vuokia tulee vähän alle 20 kpl, isoja muffinsivuokia kymmenkunta). Jätä kohoamisvaraa n 1 cm.

Paista 200 astetta, noin 15-20 minuuttia. Isommat vuoat voivat tarvita pidemmän paistoajan.

Kuorrutus

90 g pehmeää voita
7,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
150 g Philadelphia-juustoa

Sekoita ja levitä jäähtyneille muffinseille. Tämä annos riittää pariinkymmeneen pikkuvuoissa paistettuun muffinsiin - kuorrutuksesta tulee reilun paksu.

Lasten kanssa voi sitten vielä askarrella paperista ja hammastikuista pikku lippuja... ainakin meidän muksut tykkää sellaisesta näperryksestä... ehkä muidenkin?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti