Ruoanlaittaminen on mukavaa. Syöminen on ihanaa!
Olen 36-vuotias kahden lapsen (2 ja 6 v) kokoaikatöissä käyvä äiti. Edeltävä lause ilmiantoikin jo sen, että fine dining ei kenties sopisi tyylikseni. Tarkoituksena onkin kirjoittaa ennemminkin siitä, miten perheenäiti (tai näin tasa-arvon aikana: perheenisä) ruokkii perheensä töiden jälkeen.
Oma ruoka"filosofiani" on:
Oma ruoka"filosofiani" on:
· ei eineksille, ruoka laitetaan itse alusta alkaen
· kotiin tullaan kello 16 jälkeen, ruoka tarjoillaan kello 18. Tänä aikana kaiken on valmistuttava.
· ruoka maustetaan hyvin, mutta tulisuus on pannassa –ruoan on maistuttava myös lapsille
· monihenkisellä perheellä rahareikiä riittää, joten raaka-aineiden on oltava myös edullista
· jääkaapin antimet käytetään visusti tarkkaan, kalliita ruoka-aineita ei kuulu heittää roskiin
Ruoka on siis paitsi harrastus ja myös arkipäivään iloa ja onnistumisen tunteita tuova asia. Haluaisin välittää siis juuri tuota iloa – ja tunnetta siitä, että kyllä töidenkin jälkeen ehtii ja jaksaa laittaa ruokaa, jos vain yrittää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti