sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Raparperimuffisit


Kesän herkkuihin kuuluvat mehukkaat raparperit. Kookoksen kanssa niistä sukeutuu oivat muffisit.

Kookos-raparperimuffinsit


200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl kreikkalaista/turkkilaista jugurttia
1 raparperin varsi

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeiseksi jugurtti ja aivan pieniksi paloiksi pilkottu raparperi.

Jaa muffinsivuokiin, jätä 1 cm kohoamisvaraa. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
 100 gr Philadelphia-juustoa
60 g pehmeää voita
2,5-3 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
Sekoita ainekset keskenään. Lisää tomusokeria sen verran, että kuorrute on hyvin levitettävän paksuista. Levitä muffinsien päälle. Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti