torstai 5. kesäkuuta 2014

Banoffee skandinaavisesti


Oheisen reseptin karpaloinen "karpoffee" on alkuperäistä banoffeeta parempi. Banoffeen banaanit, kinuskit ja kermat ovat toki herkullisia - mutta jotenkin raskaan makuisia. Karpoffee on raikkaampi ja monitahoisempi maultaan. Ja tässä karpalot pääsevät todella kunniaan! Alkuperäinen resepti on Kodin Kuvalehdestä, jota olen omaan makuuni hivenen viilannut. Leivonnainen sopii tarjottavaksi ympäri vuoden, mutta toki myös talven juhliin värityksensä ja keksien kanelisuuden puolesta. Erinomaiselta se näin alkukesästäkin maistui!

Karpoffee


1 pkt LU Bastogne -keksejä
70 g sulatettua voita
2 dl karpaloita
tomusokeria
1 tlk kondensoitua maitoa
2 dl kermaa
vähän sokeria ja tomusokeria

Poista kondensoidun maidon alumiinitölkistä paperietiketti ja laita paljas (ja avaamaton) tölkki kattilaan. Laita kattilaan vettä niin että tölkki peittyy. Anna tölkin kiehua kannen alla hiljaisella lämmöllä 2,5 tuntia. Ota tölkki ylös ja anna jäähtyä.

Ota keksipaketista kolme keksiä pois, murskaa loput keksit. Sulata voi kattilassa ja sekoita muruihin. Painele seos paperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.

Kun pohja on viilentynyt, avaa maitotölkki ja kaada kinuski pohjan päälle.

Pyörittele kohmeisia karpaloita tomusokerissa. Säästä muutama koristeeksi. Laita sokeroidut karpalot kinuskin päälle.

Vatkaa kerma ja mausta sokerilla ja tomusokerilla - ei kovin makeaksi. Levitä kakun päälle.

Murskaa keksit veitsellä karkeaksi. Ripottele kakun koristeeksi. Mikäli karpalot ovat kostuneet, sokeroi ne uudelleen ja laita ne sitten kakun päälle koristeeksi.

PS. Kattilaan jää liimajäämiä maitotölkin etiketin liimoista. Ne saa hyvin pois Patapatalla hinkkaamalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti