tiistai 10. kesäkuuta 2014

Hopeatoffeeta!


Koko annoksella tekee jo isommankin kakun, itse tein puolikkaan annoksen ja se oli juuri sopiva hieman lasagnevuokaa pienempään suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Kakun pohja on aika tavanomainen, eikä Hopeatoffee siinä paljon maistu - mutta päällys oli sen sijaan todella herkullista. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä.

Lakritsipalat


1 ps (170 g) Hopeatoffeeta (10 kpl pohjaan, loput kuorrutukseen)
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon Hopeatoffee-pussista 10 kpl toffeepaloja. Sekoita, kunnes karamellit ovat sulaneet.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne munavaahtoon vorotellen voiseoksen ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Levitä leivinpaperi uunivuokaan. Kaada taikina vuokaan ja paista kpysäksi 175 asteessa 30-50 minuuttia (mikäli taikina on pienemmässä vuoassa , riittää tuo lyhyempi paistoaika - tarkkaile siis kypsymisaste vuoan koosta ja taikinan paksuudesta riippuen.) Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
Loput Hopeatoffee pussillisesta
1,5 dl kuohukermaa
3 dl tomusokeria

Kaada kerma kattilaan,lisää loput toffeet . Keitä hiljalleen kunnes toffeet ovat sulaneet. Anna jäähtyä pieni hetki, lisää sitten siivilöity tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Anna  kakun vetäytyä ennenkuin leikkaat ne paloiksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti