tiistai 4. helmikuuta 2014

Vaaleaa kalaa Välimeren hengessä


Ohessa Italian oloinen resepti vaalealle kalalle. Mozzarella ja voi sulavat kalan pintaan rapeaksi ja kullankeltaiseksi kerrokseksi, jonka alapuolella kala säilyttää hyvän mehukkuuden.

Sisilialainen kala


vaaleaa kalaa fileinä (esim. kuhaa, turskaa tai pangasiusta)
suolaa ja pippuria
2 paahtoleipäviipaletta
50 g voita
1 mozzarellapallo
ruukku persiljaa (basilikakin käy)

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Hienonna muruiksi. Silppua persilja (tai basilika) ja leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi. Sekoita leivänmuruista, persiljasta, huoneenlämpöisestä voista ja mozzarellasta tahna. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria.

Laita kalafileet voideltuun uunivuokaan, suolaa kalat ja rouhi päälle kevyesti mustapippuria. Levitä mozzarellatahna kalojen päälle.

Paista 200 asteessa 10-30 minuuttia, riippuen kalojen paksuudesta - tarkkaile sopiva kypsyysaste!

Fenkoli-lisuke:
sipuli
fenkoli
oliiviöljyä

Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi myös fenkoli ohuelti. Paista pannulla öljyssä rapean kypsiksi, suolaa ja pippuroi.

Tomaattibulgur:
bulguria
aurinkokuivattuja tomaatteja
kirsikkatomaatteja

Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua aurinkokuivattuja tomaatteja ja kirsikkatomaatteja. Lisää valmiin bulgurin joukkoon, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti