perjantai 31. tammikuuta 2014

Klassikko: sitruuna-marenkikakku


Tämä on yksi omista suosikeistani, mutta sitruunakiisselin tekemisessä tapahtuu vähintään joka toisella kerralla niin, että kananmunasta jää kokkareita... Tiheä siivilä pelastaa tilanteen, kokkareet on helppo siivilöidä pois... Kokemusta on, mutta ei näköjään tarpeeksi, että saisi kiisselistä kertalaakilla tasaisen!

Sitruuna-marenkikakku


Pohja:
100 g voita
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.Sekoita kananmuna vatkaten joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte:
2 dl vettä
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl maissijauhoja
puolikkaan sitruunan mehu
sitruunan kuori raastetttuna
25 g voita

Kun pohja on uunissa, valmista täyte. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi voi ja sitruunankuori. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan hyvin vatkaten/sekoittaen kunnes kiisseli paksunee eli noin 5 minuuttia. Jos muna jää pieneksi klimpeiksi kiisseliin, ne voi siivilöidä pois.

Lisää kuoriraaste ja voi. Sekoita tasaiseksi.Kaada paistuneen pohjan päälle.

Marenki:
4 valkuaista
1,5 sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen aikana. Levitä kakun päälle.

Paista 225 asteessa muutamia minuutteja kunnes marenki on kauniin väristä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti