keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Granattiomena, osa 2


Äskettäin Istanbulissa käyneet tuttavamme kertoivat, miten kaduilla oli röykkiöittäin granaattiomenoita, joista pojat puristivat käden käänteestä ihanaa, punaista mehua. Kuulostaa ihanalta, eikö? Istanbulinkävijät toivat tuliaisiksi granaattiomenateetä, eksoottista ja ennennäkemätöntä sekin tässä huushollissa.

Kotoisampaa eksotiikkaa edustaa granaattiomena lohen kastikkeena, josta ohessa resepti. Granaattiomena tuo mukavaa hapokkuuta ja särmää pehmeän lohen seurana, suosittelen!

Granaattiomenakastike lohelle

granattiomena
limen mehu ja kuori raastettuna
2 tl sokeria
1 tl suolaa
pala piparjuurta raastettuna

Halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen. Poista vaaleat kalvonriekaleet. Lisää loput aineet, maista oikea määrä piparjuuriraasteelle.

Valmista lohi: suolaa lohi reilusti ja paista paistinpannussa tai valmista uunissa. Tarjoa granaattiomenakastikkeen kera.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti