keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Lempeät kanatortillat taikka kanaquesadillat


Philadelphia-juuston mainoksesta napattu resepti, joka onnistui erinomaisesti. Reseptin voi tehdä kahdella tavalla, joko tortillana taikka paistettuna quesadillana.

Kanatortillat/quesadillat a la Philadelphia


400 g ohuita kanafilettä suikaloituna ohuelti
öljyä paistamiseen
200 g Philadelphia sweet chili-tuorejuustoa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 sipuli
1paprika
tuoretta pinaattia joko puoli rasiaa tai koko rasia (syöjien makutottumuksista riippuen)
tortilloja

quesadilloihin lisäksi
juustoraastetta
maissia
voita paistamiseen

Ruskista kanasuikaleet öljytilkassa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuutioidut sipuli ja paprika. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää tuorejuusto ja kuumenna miedolla lämmöllä. Lisää huuhdellut pinaatinlehdet lopuksi ja anna seoksen lämmetä.

Tortilla:
Kääri lämmin kastike tortillaan guacamolen ja tomaattisalsan kanssa.

Quesadilla:
Lusikoi lämmin kastike tortillan toiselle puoliskolle, maissia ja päälle juustoraastetta. Taita tortilla puoliksi ja paista voissa paistinpannulla ruskeaksi molemmin puolin.

Tomaattisalsa:
Kuori ja pilko 2-3 tomaattia pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla, sokeriripauksella ja rouhitulla mustapippurilla. Hienonna tuoretta korianteria ja lisää tomaattikuutioiden joukkoon. Purista sekaan myös yksi valkosipulinkynsi ja tilkka limen mehua.

Guacamole:
iso, kypsä avokado
1 rkl limen mehua
1 tomaatti
1 valkosipulinkynsi puristettuna
rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 prk kermaviiliä

Kuori avokado, poista kivi. Puristele haarukalla pieneksi, ei tarvitse olla ihan sileää. Lisää joukkoon limen mehua ja mausteet sekä puristettu valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa tomaatti pienenpieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti