tiistai 28. tammikuuta 2014

Trendikäs granaattiomena


Granaattiomena on selkeästi nousemassa uudeksi trendituotteeksi, niin usein sitä nykyään lehtien palstoilla esitellään.Ohessa Helsingin Sanomissa julkaistu resepti, jossa granaattiomena todella pääsee oikeuksiinsa suklaan kaverina. Pienensin hiukan täytteessä ollutta nesteen määrää, alkuperäisellä kermamäärällä täyte oli omaan makuuni liian ohutta.

Granaattiomena-suklaapiiras


pohja:
200 g Digestive-keksejä
50 g voita sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula. Painele keksiseos leivinpaperin päälle vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n 23 cm). Laita jääkaappiin odottamaan.

täyte:
200 g tummaa suklaata
1,25 dl kermaa
3 rkl tomusokeria
50 g voita
+ puolikkaan granaattiomenan siemenet

Laita kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sulata tasaiseksi hyvin miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.

Kaiverra lusikalla siemenet talteen puolikkaasta granaattiomenasta. Poista vaaleat kalvot. Sirottele siemeniä vielä pehmeän täytteen päälle. Tarjoa loput piirakan sivussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti